Over Saint Laurent brillen

Yves Saint Laurent werd opgericht in 1961 en was het eerste couturehuis dat in 1966 het concept van luxe prêt-à-porter introduceerde met een collectie genaamd "Saint Laurent Rive Gauche", synoniem voor jeugd en vrijheid, die een eerste kritische stap zetten in de modernisering van mode en een revolutie in het sociaal-culturele landschap. Door de jaren heen is het Huis trouw gebleven aan zijn identiteit van absolute moderniteit en tegenwoordig is het een van de meest prominente modehuizen van de twintigste eeuw. Onder de merknaam "Saint Laurent Paris" biedt het een breed assortiment dames- en herenkleren, lederwaren, schoenen, sieraden en brillen. In april 2016 is Anthony Vaccarello aangesteld als creatief directeur van het huis.


Anton Vaccarello (36), die de Belgische nationaliteit heeft, is sinds 2009 Creative Director van zijn gelijknamige merk, dat hij na twee jaar bij Fendi oprichtte. Hij heeft ook drie jaar doorgebracht bij Versus Versace, eerst als onafhankelijk consultant-ontwerper en daarna sinds 2015 als Creative Director.
Anthony Vaccarello, afgestudeerd aan de Belgische toonaangevende instelling voor kunst en design La Cambre in Brussel, wordt al lang erkend als een van de meest getalenteerde, opkomende creatieve geesten van onze tijd. Hij was de hoofdprijswinnaar van het befaamde Hyères International Festival of Fashion and Photography in 2006 en won de prestigieuze ANDAM Fashion Award in 2011.
Geassocieerd met zijn beheersing van vlijmscherpe kleermakers technieken, herinneren Anthony Vaccarello's invloeden en referenties sterk aan de ziel van het huis Yves Saint Laurent.