Over Prada brillen

Sinds 1913 staat Prada synoniem voor de allernieuwste stijl. Het intellectuele universum combineert concept, structuur en beeld met codes die verder gaan dan trends. De mode overstijgt producten en vertaalt conceptualiteit naar een universum dat een maatstaf is geworden voor degenen die het aandurven om conventies uit te dagen die gericht zijn op experimenten.

Prada is een Italiaans modehuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen voor mannen en vrouwen (kleding, lederen accessoires, schoenen en bagage). Het modehuis wordt gezien als een van de invloedrijkste kledingontwerpers in de mode-industrie. Het merk staat gelijk aan weelderigheid en kwaliteit en wordt doorgaans gezien als statussymbool.

De eerste winkel werd in 1913 door Mario Prada geopend in de Milanese Galleria Vittorio Emanuele II, een overdekte winkelgalerij in het hart van Milaan. In 1978 erfde Miuccia Prada het bedrijf, dat op dat moment nog voornamelijk in lederwaren deed. Zij was degene die de overstap naar haute couture maakte. Tevens hebben ze een geurlijn.