Over Chanel brillen

Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel (Saumur, 19 augustus 1883 – Parijs, 10 januari 1971) was een Frans ontwerpster van damesmode en de oprichter van het merk Chanel. Na de Eerste Wereldoorlog zorgde Chanel er samen met enkele tijdgenoten, zoals Paul Poiret, voor dat het sterk gekorsetteerd figuur van de toenmalige mode werd ingewisseld door meer casual, sportieve dameskleding. Chanel wordt beschouwd als de belangrijkste modeontwerper ooit. Ze maakte niet alleen naam met haar kleding ontwerpen, maar ontwierp ook juwelen, handtassen en parfums. Zo werd haar parfum Chanel Nº5 een groot succes, en blijft dit een van de meest iconische producten in die markt.

De eerste handtas dat door Gabrielle 'Coco' Chanel herself ontworpen werd in februari 1955 (vandaar de naam 2.55), herken je aan de rechthoekige draaisluiting, ook wel ‘mademoiselle lock’ genoemd.  Daarbij heeft dit originele model de typerende chain strap, geïnspireerd door de sleutel ketting die de nonnen – bij wie Coco opgroeide – aan hun pij hadden hangen. Vijftig jaar later, in februari 2005, is de tas opnieuw uitgebracht onder de naam 're-issue 2.55'. Het is nog steeds de meest gewilde tas voor liefhebbers. 

Chanel prijkte als enige modeontwerper op de lijst met de meest invloedrijke personen van de 20e eeuw, opgesteld door Time. Sinds 1983 staat Karl Lagerfeld in voor het ontwerp van de Chanel-kleding. 

De Chanel zonnebrillen collectie is verdeeld in verschillende thema's. De meest tijdloze collectie hiervan is de signature lijn, gemakkelijk herkenbaar aan het subtiele kleine cc logo. Daarnaast gebruikt Chanel ook de bekende ketting, de lederen quilting, swarovski steentjes en parels in de collecties. Chanel is boutique exclusive, je kan al de nieuwste collecties vrijblijvend komen passen in onze winkel te Sint-Martens-Latem.