Onze lenzen

Lenzen zijn de ideale manier om af te wisselen wanneer je eens een dagje geen bril op je neus wilt. Ze zijn de ideale oplossing voor een avondje weg, een festival, om te sporten en voor andere gelegenheden. We helpen je dan ook graag om de beste lens uit te kiezen en vertellen je alles wat je moet weten over het dragen van lenzen.

Bij B-optiek werken we voor onze contactlenzen samen met LensOnline.be die de grootste online aanbieder is van contactlenzen en lenzenvloeistof in de Benelux. Profiteer van het voordeel van www.lensonline.be. Als klant kan je ervoor kiezen om je lenzen zelf online te bestellen via je persoonlijke login en kan je ze komen afhalen in een B-optiek filiaal, maar wij kunnen de bestelling ook in jouw naam plaatsen.

Bekijk de lenzen op www.lensonline.be

Starten met lenzen

Starten met lenzen? Geen enkel probleem! We hebben een contactlens voor iedereen, voor elk oog en voor elke sterkte! We kijken eerst aan de hand van je bril, voorschrift of oogmeting wat de sterkte van je lenzen is, want contactlenzen en brillen hebben vrijwel nooit dezelfde sterkte. Dit heeft te maken met enkele technische beperkingen van de lens en het feit dat een lens direct op het oog wordt gezet. We helpen je dus graag op weg om de beste lens uit te kiezen en leren je hoe je de lenzen inzet en uithaalt. We nemen graag voldoende tijd om je alles aan te leren en je gaat niet buiten voor het vlot lukt om de lenzen in te zetten en terug uit te halen, ook al betekent dit dat je een aantal keer moet terugkeren. Met enkele trucs en na enkele pogingen lukt het iedereen om te starten met lenzen!

Soorten lenzen

Daglenzen

Daglenzen zijn comfortabele zachte contactlenzen die je iedere dag vervangt, dus geen onderhoud en geknoei met lenzenvloeistof en het correct bewaren. Ze zijn makkelijk in gebruik, het is de meest hygiënische optie en ze zitten comfortabel op uw oog. Daarnaast hebben daglenzen een goede prijs en hoeft u niet meer bang te zijn om de contactlenzen te verliezen.

Daglenzen zijn dunner en meer zuurstof doorlatend waardoor ze een groter comfort bieden voor mensen met droge ogen, allergie of hooikoorts. Ook als u maar sporadisch lenzen draagt zoals op vakantie of om te sporten, is een daglens de beste keuze!

De voordelen:

  • een frisse, schone contactlens elke dag
  • eenvoudig & hygiënisch in gebruik
  • geen vloeistof nodig
  • goedkoper in geval van verlies of scheuren
  • minder kans op complicaties

Weeklenzen

Weeklenzen zijn zachte contactlenzen die gedurende één of twee weken gedragen worden. Net zoals maandlenzen draag je ze overdag en doe je ze ‘s avonds uit. Weeklenzen zijn comfortabel in gebruik en voor een goede prijs te verkrijgen. Wel is het nodig om uw weeklenzen goed te onderhouden met de beschikbare lenzenvloeistoffen.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal 30 dagen kan dragen. Je dient maandlenzen iedere avond uit te doen en te reinigen met lenzenvloeistof. Daarna moet je ze bewaren in een potje met contactlensvloeistof die de lens nog extra reinigt en bevochtigt. Hygiëne en correct gebruik zijn heel belangrijk voor de gezondheid van het oog! Maandlenzen worden vaak als comfortabele lenzen ervaren en zijn ideaal voor wie wil genieten van de optimale vrijheid van lenzen en geen problemen heeft aan de ogen.

De voordelen:

  • meestal goedkoper dan daglenzen
  • optimale vrijheid

Torische lenzen

Torische lenzen of lenzen met een cilinder zijn ontwikkeld voor ogen met astigmatisme. Bij deze mensen is het hoornvlies ovaal in plaats van rond waardoor het beeld wordt vervormd. Een torische lens heeft 2 brandpunten die ervoor zorgen dat het beeld correct gevormd wordt in het oog / de hersenen. Om te zorgen dat de lens op de juiste positie blijft zitten en dus het juiste beeld vormt, is de lens aan de onderkant een beetje dikker gemaakt en verzwaard. Zo komt de lens altijd terug op de juiste plek als ze verdraait of bij te veel beweging. Zo blijf je dus scherp zien.

Torische zijn zowel in maand-, dag- als weeklenzen te verkrijgen.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn lenzen die worden voorgeschreven voor mensen met presbyopie. Presbyopie is een van nature voorkomende en leeftijdsgebonden aandoening die start vanaf 40 jaar. De ooglens wordt namelijk naarmate je ouder wordt, steeds stugger. Hierdoor kun je op een gegeven moment niet meer goed scherpstellen als je dichtbij iets wilt zien en wordt het moeilijker om de kleine lettertjes te lezen. Dit kan verholpen worden door middel van een bril of multifocale lenzen.

In een multifocale lens worden de verschillende sterktes die nodig zijn verwerkt. Meestal zit het leesgedeelte in het midden van de lens en verandert de sterkte naar de rand van de lens toe, zodat je er ook veraf en op tussenafstand kan mee zien. Je hebt dus altijd een scherp zicht!

Multifocale lenzen zijn zowel in maand-, dag- als weeklenzen te verkrijgen. Voor meer informatie over al de verschillende lenzen en merken kan u altijd terecht in één van onze B-optiek winkels te Sint-Martens-Latem en Schilde. Of op de website van www.lensonline.be

Voordelen van lenzen

Twijfelt u nog over contactlenzen, kom gerust naar onze winkels te Sint-Martens-Latem en Schilde voor een professioneel advies. Lenzen bieden zowel praktisch als esthetisch heel wat voordelen. We zetten ze graag even voor u op een rijtje.

Lenzen zijn discreet en onzichtbaar
Lenzen hebben geen invloed op de vorm van je gelaat en zijn dus ideaal als je geregeld van stijl wilt veranderen. Maar hoewel ze heel comfortabel zijn, is het wel nodig om af en toe af te wisselen met een bril. herontdek je natuurlijke schoonheid zonder dat een montuur uw gezicht bedekt je kan de laatste mode zonnebrillen dragen, zonder dat deze met glazen op sterkte moeten gemaakt worden je kan je make-up perfect laten uitkomen en je ogen laten stralen

Je ziet beter met contactlenzen
Een contactlens beweegt mee met het oog en zorgt zo voor een scherp, helder en volledig zicht, of je nu recht vooruit of opzij kijkt.
je ziet alles helder, zelfs met weinig licht geen hinderlijke spiegelingen of vervormingen meer geen hinderlijke spetters, dus altijd een helder zicht ongeacht de weersomstandigheden nooit meer last van aangedampte glazen

Lenzen zijn praktisch
Met lenzen heb je een groot gezichtsveld zonder vervorming. Vooral bij mensen met een hoge correctie is dit een groot voordeel. Een lens zit bovendien mooi op het oog zodat de correctie optimaal is. Lenzen geven je bewegingsvrijheid Sporten met een bril is niet ideaal. Lenzen zijn daarom de ideale oplossing voor al deze kleine nadelen van een bril tijdens het sporten. En bovendien profiteer je ook van een breed gezichtsveld. lenzen zijn lichter en dus minder hinderlijk dan het dragen van een bril ze zitten vast op het oog en schudden dus niet en glijden niet van je neus lenzen zitten niet in de weg als je een helm of iets anders draagt tijdens het sporten je hoeft je geen zorgen te maken dat de bril van je hoofd valt of beschadigd geraakt

De enige manier om al deze voordelen van contactlenzen te ervaren is door het zelf eens uit te proberen! Kom daarom zeker eens langs in een B-optiek winkel in Sint-Martens-Latem of Schilde en ervaar het zelf!