Over Dragon

Sinds het begin was Dragon het toonaangevende merk voor brillen en accessoires in de markt voor actieve jongerenlevensstijl door de beste atleten te ondersteunen met het beste product, terwijl ze verbonden bleef met de belangrijkste retailers en consumenten. Die missie geldt vandaag nog steeds en is de drijvende kracht achter het succes en het erfgoed van het bedrijf.

In 1993, in een garage in Capo Beach, Californië, richtte oprichter Will Howard een bedrijf op dat zijn passies omvatte voor surfen, snowboarden en fietsen op dirt bikes. Enthousiasme en kennis van de markt droegen Dragon's eerste en nog steeds primaire product, zonnebrillen. Het bedrijf begon met de distributie naar lokale surfwinkels voordat het zich uitbreidde naar Hawaii en Florida, en later naar Australië en andere internationale markten.

Dragon breidde geleidelijk zijn bereik uit en ontwikkelde innovatieve, gediversifieerde producten in alle categorieën van brillen. Met de nadruk op het creëren van functionele, kwalitatief hoogwaardige producten die een beroep deden op de jeugdmarkt en de status quo duwden. Dragon heeft al vroeg een aantal innovatieve producten geïntroduceerd. "We zagen de mogelijkheid om een ​​sneeuwbril toe te voegen aan de line-up door ons aan te passen aan de opkomende snowboardmarkt", zegt oprichter Will Howard. "We hielden van paardrijden en realiseerden dat snowboarders werden behandeld als tweederangsburgers, net als we als start-up, dus we dachten dat dat een goede match zou zijn." Van daaruit rekruteerde Dragon snowboarders Jamie Lynn, Chris Roach en een paar anderen. Vele jaren en vele dagen rijden later, heeft Dragon zich gevestigd als een leider in de sneeuwbrillenindustrie.

Meer recent heeft de innovatieve aanpak van Dragon geleid tot verdere marktleidende ontwikkelingen, waaronder de allereerste frameloze sneeuwbril die in de winter van 2011 werd gelanceerd. Deze bril heeft een revolutie teweeggebracht in de sneeuwmarkt en is een van de meest gewilde stijlen in de detailhandel. Daarnaast hebben de nieuwste Dragon-zonnebrillen designinnovatie en een unieke styling getoond, zoals de JAM, Domo en Viceroy. Op riders geïnspireerde ontwerpen en feedback waren altijd al de sleutelwoorden en een van de belangrijke filosofieën van het merk bij het creëren van nieuwe producten.

Door alles heen is Dragon trouw gebleven aan zijn roots. De originele sneeuwploeg-ruiter Jamie Lynn, samen met Dragon's eerste surfteam-rijder, Shane Dorian, blijven vandaag op het team. Met het hoogste niveau van het product en de atleten in gedachten is Dragon's selectie uitgegroeid tot enkele van de beste surfers, snowboarders, moto-rijders en wakeboarders ter wereld.